Påkravsskrivelse

Estimeret læsetid: 1 min.    Sidst opdateret: 08/03/2023

En Påkravsskrivelse er en påmindelse til en lejer om manglende huslejebetaling. Det er et obligatorisk og juridisk krav, som skal opfyldes, før yderligere handlinger som opstart af inkassosag kan iværksættes eller udsætte lejeren.

Hvad er en påkravsskrivelse?

En påkravsskrivelse også kaldt inkasso varsel er en påmindelse til din lejer om manglende betaling af husleje. Hvis du vil gøre påkrav, må du tidligst gøre det tre hverdage efter sidste rettidige betalingsdato og kommer oftest efter flere rykkerskrivelser. En påkravsskrivelse er – i modsætning til rykkerskrivelser – obligatorisk og krævet for at kunne tage yderligere handling i sagen.

For at sikre, at påkravskrivelsen er gyldig, skal visse krav overholdes, og den skal dokumenteres tydeligt. Lejeren skal have mindst 10 dage til at indfri kravet, før der iværksættes yderligere handlinger. Derudover skal påkravskrivelsen indeholde:

  • Det specifikke beløb inklusiv påkravsgebyr på 286 kr. 
  • Det skal være tydeligt, at lejemålet kan ophæves hvis beløbet ikke betales.

Hvis lejeren stadig ikke betaler, kan udlejeren ophæve lejeaftalen, hvilket også kaldes at udsætte lejeren. Det er afgørende at overholde de præcise krav og regler, der er fastsat for påkravskrivelsen, for at sikre, at den er juridisk bindende og gyldig i retssager.

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding.

Hvornår må man sende en påkravsskrivelse?

I henhold til inkassoloven § 10 stk 3 kan en påkravsskrivelse sendes tidligst tre hverdage efter sidste rettidige betalingsdato. Det er vigtigt at overholde tidsrammen for at påkavskrivelsen er gyldig i retssager. 

Lignende begreber:

Markedsleje

refererer til den husleje, som er fastsat af dig som udlejer...

Omkostningsbestemt husleje

Er et udtryk for, hvordan...

Fraflytningsrapport

Beskriver ejendommens tilstand ved din lejers...

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding.