Indflytningsrapport

Estimeret læsetid: 1 min.    Sidst opdateret: 08/03/2023

En indflytningsrapport beskriver ejendommens tilstand ved lejers indflytning og er vigtig for at dokumentere skader og slid. Rapporten bliver udarbejdet umiddelbart efter et indflytningssyn.

Hvad er en indflytningsrapport ?

Lejeloven stiller ikke nogen formkrav eller præcise krav for indhold. Dog bør hele lejligheden gennemgås grundigt, da indflytningsrapporten har til formål at dokumentere hele lejlighedens stand ved indflytning. 

Hvis du som udlejer, udlejer mere end et lejemål. Er det dit ansvar at indkalde og afholde et indflytningssyn og lave en indflytningsrapport. 

Boligens stand ved indflytning og fraflytning er vigtig for, hvad lejer hæfter for ved fraflytning af en lejebolig. De samme punkter, der gennemgås i en fraflytningsrapport, vil typisk også blive gennemgået i en fraflytningsrapport for at sikre, at ejendommen returneres i samme stand, som den blev modtaget.

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding.

Hvornår skal man lave en indflytningsrapport?

Indflytningsrapporten skal laves og udleveres til lejer ved synets afholdelse. Du kan som udlejer ikke nægte at sende lejeren rapporten ved synet, hvis lejer er mødt op. Er lejer ikke tilstede ved synet eller kvittere lejer ikke for modtagelsen skal du som udlejer sende rapporten til lejer inden for 2 uger af indflytningssynet.

Lignende begreber:

Fraflytningsrapport

Fraflytningsrapport beskriver ejendommens tilstand...

Påkravsskrivelse

En Påkravsskrivelse er en påmindelse til en lejer...

Markedsleje

Markedsleje refererer til den husleje, som er fastsat af dig...

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding.