Ejendomsinvestering

Ejendomsadministration

Lars Horsbøl,
Ejendomsinvestor
Læsetid: 2 min.
Sidst opdateret: 17/07/2024

Indhold:

En ejendomsadministrator står for den daglige drift af din ejendom. Du skal afsætte et budget til at betale administratoren i dit driftsbudget, men står dermed ikke med driften selv.

Hvad er ejendomsadministration?

Med ejendomsadministration får du professionelle til at håndtere driften i din ejendom mod betaling.

Administratoren står for drift, tilsyn, vedligeholdelse og kontrol over ejendommen. Dermed kan du som ejer lette din arbejdsbyrde. 

Ulempen ved at bruge en ejendomsadministrator er, at du betaler den for at stå for den daglige drift. 

Ejendomsadministrator ved udlejningsejendomme

Som ejendomsinvestor har du udlejningsejendomme til enten private eller erhverv. I begge tilfælde er ejendommen underlagt lejelovens regler. 

Derfor er det vigtigt, at administrationen har kendskab til lejeloven og overholder reglerne i deres drift af ejendommen. 

Der findes for udlejningsejendomme regler, som ikke må fraviges for at skade lejeren. I sidste ende er det som dig som ejer, der har ansvaret for, at lejelovens regler overholdes.

Skal man vælge en ejendomsadministrator?

En ejendomsadministrator varetager en række opgaver i forbindelse med den daglige drift. Opgaverne omfatter blandt andet:

– Udarbejdelse af regnskab

– Kommunikation med lejere

– Udarbejdelse og opdatering af lejekontrakter

– Udarbejdelse af budgetter

– Den daglige drift

– Vedligeholdelse

Dermed bliver dit arbejde som ejer af ejendommen væsentligt mindre med ejendomsadministration, og du kan ofte få administratoren til at tage sig af de opgaver, du ønsker.

Når du lægger dit driftsbudget, skal du overveje, om du har råd eller er villig til at betale for ejendomsadministration. Du vil oftest afsætte 2.500-3.000 kroner per enhed til betaling af administratoren, og det er med til at fjerne noget af overskuddet for investeringen.

Vælger du selv at administrere ejendommen, skal det også noteres i driftsbudgettet, selvom du arbejder gratis. Det vil kunne forbedre likviditeten i dit selskab, men så står du også med driften selv. 

Dermed er det en vurderingssag ud fra parametre som tid, økonomi og viden, der skal afgøre, om du har brug for ejendomsadministration.

Ofte stillede spørgsmål

En ejendomsadministrator varetager den daglige drift af din ejendom. Det gælder f.eks. budget, vedligeholdelse og udarbejdelse af lejekontrakter.

Prisen varierer, men ligger oftest mellem 2.000-3.000 kroner pr. enhed. Det afhænger også af, hvor stor en del af driften, administratoren skal varetage.

En ejendomsadministrator koster penge, som du skal medregne i dit driftsbudget, hvilket reducerer ejendommens overskud. Dertil er det vigtigt, at du vælger en ejendomsadministrator, som har kendskab til lejeloven, da reglerne skal følges, når du ejer udlejningsejendomme.

Lars Horsbøl

Lars er Co-founder og CEO af dataplatformen “Resights” og vært på podcasten “Ejendomsinvestoren” og “Fremtidsfabrikken”. Som ejendomsinvestor er Lars personligt engageret i ejendomsbranchen.

Linkedin

Mail

Flere begreber

Afkastkrav

Afkastkrav refererer til den forventede fortjeneste, som en investor vurderer er passende kompensation for den risiko, der er forbundet med investeringen.
Lars Horsbøl
Læsetid: 2 min.

Markedsleje

Markedsleje, også kaldet “fri leje” eller “fri markedsleje”, er en måde at fastsætte husleje på, hvor lejens størrelse alene afgøres af aftalen mellem lejer og udlejer.
Mille Venning
Læsetid: 6 min.

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding