Ejendomsinvestering

Brugerejendom

Lars Horsbøl,
Ejendomsinvestor
Læsetid: 3 min.
Sidst opdateret: 19/04/2023

Indhold:

En brugerejendom er en erhvervsejendom, hvor en virksomhed køber ejendommen med henblik på at drive virksomhed derfra. Butikker, lagerbygninger og kontorer er alle eksempler på brugerejendomme.

Hvad er en brugerejendom?

En brugerejendom er en erhvervsbygning, hvor virksomheden køber ejendommen og bruger bygningen til at drive sin forretning fra.

Der findes mange typer af brugerejendomme – og som køber er der fleksible muligheder for at investere i en brugerejendom alt efter, hvilken virksomhed der drives.

Ofte vil man finde en brugerejendom, der har en attraktiv beliggenhed i forhold til virksomhedens formål. Et eksempel kunne være, at man køber en bygning midt i byen for at drive café fra den. Her er en central beliggenhed oftest attraktiv.

Som ejer af brugerejendommen vil man også oftest have en interesse i, at bygningen er i god stand, fordi virksomheden skal have sin daglige drift fra den.

Forskellige typer

Der findes mange typer af brugerejendomme, som kan bruges til at drive virksomhed. Nogle eksempler er:

  • Hoteller
  • Lagerbygninger
  • Caféer 
  • Restauranter
  • Butikker
  • Kontorbygninger

Sådan finder du brugerejendomme

Brugerejendomme kan blandt andet findes ved at opsætte nogen kreterier som du mener er afgørende for at drive din virksomhed der fra. 

Gennem Resights kan du filtrer i alle landets ejendomme og blandt andet filtrerer ejendomme baseret på deres anvendelse, om der er virkosmheder på adressen og hvilket erherv de virksomheder arbejder i. Du kan læse mere om vores udforsk modul og prøve det helt gratis her: Resights udforsk modul.

Udforsk modulet

Filtrer i alle landets ejendomme

Vælg mellem mere end 300 filtre og find præcis den ejendom du leder efter.

Brugerejendom som investering

Når en virksomhed investerer i en brugerejendom, så er det ikke med samme formål som ejendomsinvestorer normalt har. Da ejendommen skal bruges af virksomheden, har man typisk ikke lejeindtægter, medmindre man lejer dele af ejendommen ud, som man ikke selv benytter sig af. I begge tilfælde anser man dog ikke ejendommen som en investeringsejendom, da formålet med ejendommen ikke er at skabe et afkast, men derimod at føre virksomhed fra ejendommen.

Dog kan købet af en brugerejendom godt skabe et afkast, selvom det ikke er formålet med ejendommen. Denne vil typisk ligge i en eventuelt kursstigning for ejendommen, eller de lejeindtægter, der kan forekomme, hvis man vælger at leje noget af ejendommen ud.

Ofte stillede spørgsmål

En brugerejendom er en bygning, der købes og ejes af en virksomhed, som også bruger bygningen til virksomhedsdrift.

Køber du en investeringsejendom, vil du ofte leje den ud til private eller erhvervslejere. Med en brugerejendom vil du selv bruge den bygning, du har investeret i.

Lars Horsbøl

Lars er Co-founder og CEO af dataplatformen “Resights” og vært på podcasten “Ejendomsinvestoren” og “Fremtidsfabrikken”. Som ejendomsinvestor er Lars personligt engageret i ejendomsbranchen.

Linkedin

Mail

Flere begreber

Afkastkrav

Afkastkrav refererer til den forventede fortjeneste, som en investor vurderer er passende kompensation for den risiko, der er forbundet med investeringen.
Lars Horsbøl
Læsetid: 2 min.

Markedsleje

Markedsleje, også kaldet “fri leje” eller “fri markedsleje”, er en måde at fastsætte husleje på, hvor lejens størrelse alene afgøres af aftalen mellem lejer og udlejer.
Mille Venning
Læsetid: 6 min.

Prøv Resights gratis

Opret din egen prøveadgang og se, hvordan du kan få glæde af Resights helt uden binding