Søg efter ejendom
Find en specifik ejendom via søgefunktionen, eller brug
kommunerne nedenfor.

Oversigt over ejendomme i Roskilde Kommune

Resights er Danmarks førende ejendomsdataplatform og præsenterer informationer, der findes om ejendomme i Danmark på en nem og overskuelig måde.


På disse sider giver vi en smagsprøve på nogle af de funktioner, som vi har. Ønsker du den fulde oplevelse og flere oplysninger om priser, vurdering, ejerinfo og meget mere, skal du blot trykke “Prøv gratis” øverst på siden.

Roskilde kommune er en del af Region Sjælland og udgøres i dag af 88.889 indbyggere fordelt på 211,8 km², hvilket giver en befolkningstæthed på 420. Sammenligner man indbyggertallet med situationen for 10 år siden, bor der i dag 6.347 flere i kommunen, hvilket er en fremgang på 7,69%.

Et kig på aldersfordelingen viser, at 21% af indbyggerne er mellem under 18 år gamle, mens 79% er myndige i kommunen. Sammenlignet med landsgennemsnittet på 20% har kommunen en højere andel af umyndige personer. Kigger man nærmere på boligsituationen i kommunen, ser man, at relativt mange bor i kommunens byer, da Roskilde Kommune har en urbaniseringsgrad på 94%. Til sammenligning er landsgennemsnittet på 84%. I forlængelse af dette består 59% af boligerne i kommunen af ejerboliger, mens 21% af boligerne er tilgængelige via almene boligforeninger. Den gennemsnitlige grundværdi ligger på 252.825 kr. I forlængelse af dette lyder grundpromillen på 0,026% mens kommuneskatten er 25,20% og kirkeskatten 0,56%. I gennemsnit betaler en beboer i kommunen 226.250 kr. i Skat om året.

∏ I forhold til uddannelsesniveauet i kommunen har 39,3% af beboerne over 25 år en videregående uddannelse, mens der i gennemsnit er 21,2 elever pr. lærer i kommunens folkeskoler, hvilket er højere end landsgennemsnittet på 21,1. Arbejdsløsheden ligger på 2,4%.

Prøv gratis
Har du brug for flere informationer?