Søg efter ejendom
Find en specifik ejendom via søgefunktionen, eller brug
kommunerne nedenfor.

Oversigt over ejendomme i Lejre Kommune

Resights er Danmarks førende ejendomsdataplatform og præsenterer informationer, der findes om ejendomme i Danmark på en nem og overskuelig måde.


På disse sider giver vi en smagsprøve på nogle af de funktioner, som vi har. Ønsker du den fulde oplevelse og flere oplysninger om priser, vurdering, ejerinfo og meget mere, skal du blot trykke “Prøv gratis” øverst på siden.

Lejre kommune er beliggende i Region Sjælland og udgøres i dag af 28.173 indbyggere fordelt på 238,9 km², det giver en befolkningstæthed på 118. Sammenligner man indbyggertallet med situationen for 10 år siden, bor der i dag 1.409 flere i kommunen, hvilket er en fremgang på 5,26%.

Et kig på aldersfordelingen viser, at 22% af indbyggerne er mellem under 18 år gamle, mens 78% er myndige i kommunen. Sammenlignet med landsgennemsnittet på 20% har kommunen en højere andel af umyndige personer. Kigger man nærmere på boligsituationen i kommunen, ser man, at relativt få bor i kommunens byer, da Lejre Kommune har en urbaniseringsgrad på 77%. Til sammenligning er landsgennemsnittet på 84%. I relation til dette består 76% af boligerne i kommunen af ejerboliger, mens 7% af boligerne er tilgængelige via almene boligforeninger. Den gennemsnitlige grundværdi ligger på 223.541 kr. I forlængelse af dette lyder grundpromillen på 0,028% mens kommuneskatten er 25,31% og kirkeskatten 1,27%. I gennemsnit betaler en beboer i kommunen 212.572 kr. i Skat om året.

∏ I forhold til uddannelsesniveauet i kommunen har 32,5% af beboerne over 25 år en videregående uddannelse, mens der i gennemsnit er 20,6 elever pr. lærer i kommunens folkeskoler, det er lavere end landsgennemsnittet på 21,1. Arbejdsløsheden ligger på 2,2%.

Prøv gratis
Har du brug for flere informationer?